Acne, een complexe, hardnekkige, zeer vervelende huidaandoening….

Bij huidkliniek Steijaert hebben we ons gespecialiseerd in het oplossen van acne problemen. Geen huid is hetzelfde en geen acne is hetzelfde. Acne kunnen we met verschillende methodes aanpakken. Afhankelijk van de ernst van de acne, uw budget en uw eigen inzet stellen wij een persoonlijk behandelplan op.

Een behandelplan bestaat uit een of meer van de volgende onderdelen:

Voedselintolerantie test

Via een bloedtest bepalen we of er in uw voeding voedingsstoffen zijn die u beter kunt schrappen. Dit is per persoon verschillend. Veel voorkomende voedingsbronnen voor verergering van acne zijn melk, gluten, varkensvlees en suiker.

Uitreinigen

Ook is uitreinigen van pustels en ontstekingen mogelijk. Dit vraagt een speciale techniek. Laat dit door een acnespecialist doen om verergering van de acne te voorkomen.

Peelen (TCA, Acnelan, Azelan)

Daarna is er de optie om de huid intensief te peelen. Acne is een opeenhoping van talg die de huid niet kan verlaten en gaat ontsteken. Peelen maakt de opperhuid dunner, waardoor overtollig talg makkelijker de huid kan verlaten en er geen nieuwe ontstekingen ontstaan. De intensiteit en werkstoffen van de peeling passen we aan op dikte van uw huid en de ernst van de acne.

Lichtherapie

Acne wordt veroorzaakt door een bacterie die niet van zuurstof houdt. Door middel van lichttherapie met een speciaal blauw filter, brengen we zuurstof in de huid.

Producten

We werken verder met de cosmedische producten van Image, Mesoesthetic en ZO Skin health. De producten bevatten hoge percentages actieve farmaceutische werkstoffen zoals salicylzuur, glycolzuur en bezolynperoxide en retinol die onzuiverheden doelgericht verwijderen.

ZO Medical

Voor een snelle en complete huidtransformatie werken we met de thuis te gebruiken producten van ZO medical. Dit traject vindt plaats onder begeleiding van onze specialisten. Deze behandeling is ontwikkeld door Dr. Zein Obagi en maakt gebruik van zeer geconcentreerde medische bestanddelen.

Ematrix laser

Om eventuele littekens te behandelen gebruiken we de Ematrix laser. Langdurige acne en krabben aan de huid geeft helaas soms littekens, maar u kunt uw gladde huid terugkrijgen door middel van deze laserbehandeling.

Al onze behandelingen worden uitgevoerd door een geregistreerde acnespecialist of huidtherapeut. Daarom is vergoeding mogelijk via de aanvullende verzekering bij de zorgverzekeraar.

Kijk na of uw zorgpolis in 2018 een dergelijke behandeling dekt.

Voor & Na

Voor Behandeling ZO Medical Acne-system
Resultaat na vier maanden behandelen

Vragen? Bel ons gerust!

050 - 30 90 805

050 - 30 90 805

Vragen?
Bel ons gerust!